Dienstag, 31. Juli 2018

tempo inşaat kalitesi yeniden



Yeni dönemde, inşaat sektöründe de biriken meseleler bulunduğu belirtilen raporda, yeni dönemde daha sağlıklı, sürdürülebilir bir gayrimenkul ve konut talebinin sağlanması, inşaat ve gayrimenkul sektöründe fiyatlar ile fiyatlar ve kiralar arasında balansın yine kurulması, üretici ve tüketici tarafını negatif etkileyen yüksek faiz oranlarında uygun düzeylere yeniden dönülmesi, TL'de kalıcı istikrar sağlanması, inşaat sektöründe firmaların mali yapısının iyileştirilmesi ve finansmana ulaşım imkanlarının artırılması sektörün beklentileri olarak sıralandı.


Yeni ekonomi programı için iki tercih bulunduğu dile getirilen raporda, şu değerlendirmeler bulundu:

"Ekonomi programı seçeneklerinin ilki bir yıllık sıkılaştırma siyasetlerini içeren istikrar programıdır. Böyle bir program, hazırlanan 5 yıllık tasarının ilk yılında uygulanabilir. İkinci seçenek ise hızlı büyümeyi gözeten ve ekonomideki balanssızlıkları vakte yayarak çözecek bir program uygulanmasıdır. İnşaat sektörünün her iki seçenekten de etkilenmesi öngörülmektedir. İlk seçenekteki programda uygulanacak sıkılaştırma siyasetlerinin şiddetine göre inşaat sektöründeki faaliyetlerde de en azından 6-12 aylık bir yavaşlamanın kaçınılmaz olacağı, ikinci seçenekteki genişletici siyasetlerin uygulanması halinde ise makro dengeler ile mali göstergelerdeki bozulmaların ekonomide daha büyük sıkıntılar yaratarak inşaat sektörünü daha olumsuz etkileyeceği öngörülebilir."

1 Kommentar:

  1. JT Gaming, Inc. in partnership with B2B gaming provider
    JT Gaming, Inc. (JT 안성 출장샵 Gaming, Inc. AB), is a global gaming operator with 포항 출장마사지 offices 안양 출장샵 in the United 하남 출장마사지 Kingdom, 남원 출장안마 Ireland,

    AntwortenLöschen