Dienstag, 31. Juli 2018

inşaat tasarımları yapı dekorasyon



2017’yi Şehirsel Dönüşüm Yılı olarak ilan eden İNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği), 50. Yıldönümü kapsamında İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ile birlikte Şehirsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’nı Taşkışla kampüsünde gerçekleştirdi. İNDER Yönetim Heyeti dekorasyonı Nazmi Durbakayım, devlet yöneticileri ve akademisyenlerden yükselen ve gittikçe artan deprem ikazlarına dikkat çekti.


Tüm dünyada ve ülkemizde art arda yaşanan depremlerin tehlike sinyali olduğunu ifade eden Nazmi Durbakayım, “Deprem 70 yıl daha beklemez. Artık zamanımız kalmadı, telaş etmeden ancak daha hızlı olalım” ikazında bulundu.

Şehirsel dönüşüm çalışmalarıyla bugüne kadar 5 yılda sadece 550 bin konutun yani yılda 110 bin konutu dönüştürebildiğini anımsadan Durbakayım, “Hali hazırda yaklaşık 7,5 milyon daha rizikolu konutun yenilenmesi mevzubahis olduğunu var sayarsak, bu hızla bütün rizikolu yapıların dönüşümü için 60-70 yıla ihtiyaç var. Peki, beklenen deprem bizi bekleyecek mi?” şeklinde konuştu.

Etraf ve Şehircilik dekorasyonı Mehmet Özhaseki, Sur Yapı’nın Antalya Kepez’de yeni bir şehir yapacağı 1 milyon 300 bin metrekarelik proje alanını gezdi. Özhaseki, “Antalya şehirsel dönüşüme için iyi bir örnek teşkil edecek” dedi.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen